Kan ik sporten direct voor/na de behandeling?


Jazeker! Hierop worden de behandelingen aangepast zodat je spieren geactiveerd worden dan wel ontspannen. Het is van belang dat je aangeeft wat de sportactiviteiten zijn geweest of zullen zijn. Let er wel op dat je na het sporten gedouched arriveert op de afspraak.
Waarom heb ik soms hoofdpijn/spierpijn/voel ik me moe na een behandeling?


Het zijn tekenen dat je lichaam heel wat aan het verwerken is. Afvalstoffen die uit de spieren zijn vrijgekomen moeten afgevoerd worden. Hoewel niet wetenschappelijk bewezen loont het zeker de moeite na een behandeling voldoende water te drinken om dit proces te helpen versnellen.
Moet ik iets meenemen op mijn afspraak?


Nee, je hoeft zelf niks mee te nemen. Alles is aanwezig op de praktijk. Heb je bepaalde (wasmiddel)allergieen, dan wordt een eigen handdoek meenemen wel geadviseerd.
Kan ik ook een volledige lichaamsbehandeling boeken bij Fiziq?


Nee, een volledige lichaamsbehandeling bieden wij niet aan. Hier zijn twee redenen voor: -Voor een duurzaam resultaat in het oplossen van klachten hebben spieren een goede doorbloeding nodig. Met een volledige lichaamsbehandeling kunnen we onvoldoende tijd per spiergroep besteden waardoor resultaat te lang uitblijft. -Het behandelen van triggerpoints is meestal pijnlijk. Een volledige lichaamsbehandeling zou een te grote belasting voor je lichaam in pijn en herstel zijn. Afhankelijk van je klachten en het herstel ervan wordt het later wel mogelijk verschillende spiergroepen te combineren in dezelfde behandeling.
Doet sportmassage pijn?


In principe niet! Sportmassage is pijnloos bij knoopvrije spieren. Er wordt pijn ervaren als je spanning in de spieren hebt of als er triggerpoints worden behandeld. Echter wordt er nooit voorbij jouw pijngrens gewerkt. Dit is zinloos voor de behandeling en nodeloos pijnlijk voor jou. Een pijngrens is erg persoonlijk, daarom let ik constant op (uit)ademhaling en spierspanning en vraag ik regelmatig naar je welbevinden.
Hoeveel behandelingen heb ik nodig om van mijn klachten af te komen?


Dat is afhankelijk van je klacht(en) maar vaak ervaar je na de eerste behandeling al verlichting. Voor een langdurige werking is een juiste lichaamshouding aanleren, het correct belasten van je lichaam en herhalend onderhoud door sportmassages essentieel.
Wat zijn spierknopen of triggerpoints?


Een spier bestaat uit vezels die bij inspanning in elkaar trekken (je spier wordt korter) en bij ontspanning weer uit elkaar gaan (je spier wordt langer). Tijdens deze contracties kan het door vermoeidheid, vochttekort, etc gebeuren dat er een aantal van die vezels niet meer vanzelf ontspannen. Dit resulteert in een 'verharding'. Dit wordt een triggerpoint, ook wel spierknoop genoemd. Hoe meer spierknopen je hebt, hoe minder spiercapaciteit je kan inzetten bij je (sport) activiteiten.
Kan mijn kind ook terecht voor een behandeling bij Fiziq?


Je zoon of dochter is van harte welkom als hij/zij mondig genoeg is om aan te geven waar er klachten zijn en rustig kan blijven liggen of zitten tijdens een behandeling. Ik adviseer bij kinderen steeds een korte behandeling en de aanwezigheid van een ouder/verzorgende.
Waarom heb ik geen afspraaksherinnering ontvangen van Fiziq?


Als je geen afspraakbevestiging hebt ontvangen kan het zijn dat de mail terecht is gekomen in je spam-inbox. Als je dan nog niks hebt ontvangen, neem dan contact op met de praktijk 06 27121009 of info@fiziq.nl. Als je de afspraak zelf hebt gemaakt met de online agenda is het zien van het 'gelukt' scherm een teken dat de afspraak bij ons in de agenda staat. De bevesting moet dan volgen via de mail. Let op: je afspraak blijft eigen verantwoordelijkheid. De afspraaksherinnering is een service en is geen reden tot het niet nakomen van het annuleringsbeleid.

FAQ

Heb je een vraag maar staat deze er hieronder niet bij schroom dan niet om contact op te nemen.

Bij Fiziq geaccepteerde betaalmogelijkheden:

Accepted_cards_Reader_Contactless_900x60
logo def FiziQ.png