top of page

ik ben in conditie

GEWRICHTSCORRECTIE

en BREUSS MASSAGE

Gewrichtscorrectie gebeurt volgens de Dornmethode en is ontwikkeld om klachten op gewrichtsniveau snel te verhelpen op een pijnloze manier. Dit gebeurt door druk van de duimen en specifieke handgrepen op wervelkolom en verschoven/gesubluxeerde gewrichten (vergrote gewrichtsspleet of instabiel in kom).
Als gewrichten niet in een correcte positie staan is blokkade met pijnklachten vaak het gevolg. Ook gezondheidsklachten kunnen optreden. Gewrichten zijn dan niet volledig belastbaar wat ook invloed heeft op de spierspanning.
 
Gewrichtscorrectie wordt toegepast met druk en een gelijktijdige actieve beweging van de client zelf. Dit leidt spieren af waardoor een correctie niet zal worden tegengewerkt. Ook is het mobiliseren van de wervel makkelijker als er een kleine torsie in de wervelkolom plaatsvindt.
Dit actief meebewegen maakt van gewrichtscorrecties een milde behandelingsvorm. Bij ernstige scheefstand of acute klachten adviseert Fiziq steeds een bezoek aan fysiotherapeut dan wel chiropractor.
Indien er sprake is van hernia, tumoren of medicatie (Pretnison) mag er ook bij Fiziq geen gewrichtscorrectie worden uitgevoerd!
 
Breussmassage wordt in de regel ingezet na een gewrichtscorrectie maar kan ook op zich worden toegepast. Ook deze behandeling is zeer mild en daardoor pijnloos. Breuss gaat in op fysieke en psychische spanning.
De wervelkolom wordt mild opgerekt zodat tussenwervelschijven meer ruimte krijgen. Fiziq werkt voor deze methode met St.Janskruid olie wat ontspannende en ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Het weefsel kan zo optimaal rekken wat regeneratie ervan tot stand brengt.
Omdat Fiziq vanuit een holistische benadering werkt, worden gewrichtscorrecties steeds gecombineerd met een sportmassage behandeling. De Breussmassage kan wegens het ontspannende karakter altijd afzonderlijk worden uitgevoerd.
HUISREGELS
 
• Het is van belang dat je een uur voor de behandeling niets of slechts iets lichts hebt gegeten.
Hygiene is uiterst belangrijk dus is het een vereiste dat je gedoucht bent voor de behandeling start. Om diezelfde reden heb je (schone) onderkleding aan die ten allen tijde aanblijft, dus zowel voor, tijdens als na de behandeling. 
• Ik moet op de hoogte zijn van je lichamelijke en/of psychische conditie evenals oude en recente blessures.
 
ALGEMENE VOORWAARDEN
Bij het maken van een afspraak dien je op de hoogte te zijn van de algemene voorwaarden.

Bij Fiziq geaccepteerde betaalmogelijkheden:

Accepted_cards_Reader_Contactless_900x60
logo def FiziQ.png
bottom of page